E-post, mail

I tilknytning til domenet  tilbys også epostadresser.

Mange lurer på hvordan en setter opp e-postadresse (konto) i sitt e-postprogram. Ved å følge linkene til venstre her, finner en beskrivelse av de vanligste plattformene. Men med det utvalget av programmer og enheter som finnes i dag, kan jeg dessverre ikke ha kompetanse på alle muligheter. Ved oppsett av ny epostkonto bør dere velge IMAP.

Ønsker du å lese mail på web – webmail, kan du gjøre det ved å skrive http://webmail.domenenavnet i adressefeltet i nettleseren.

I perioder har vi, som andre webhotell, problemer med spam. Noen får en mengde eposter de gjerne kunne vært uten, og noen har meldt at de savner eposter de vet de skulle ha mottatt. Det vil alltid være en balansegang hvordan en skal stille spamfiltreringen, og vi jobber kontinuerlig for å forbedre dette.

Hvis en er svært avhengig av epost, bør en vurdere businessløsninger som f.eks. Office365 eller GSuite. Min bedrifts oppgave er å utarbeide nettsider og tilby webhotell som nettsidene kan lagres på. Som en tilleggstjeneste i en webhotelløsning ligger en eposttjeneste. Dette er imidlertid ikke en dedikert eposttjener og vil ikke være så robust som en server som er dedikert til oppgaven.